سناريوي انتخاباتي كردن زودهنگام فضاي كشور در سال كار مضاعف
نوشته شده توسط : محفوظ

به گزارش رجانيوز، حركت هماهنگ اين رسانه‌ها متمركز بر گزينه‌هاي رياست جمهوري آينده آن‌هم صرفاً‌ در ميان مقامات ارشد دولت دهم است.

در اين زمينه مجله همشهري ماه در شماره جديد خود پرونده ويژه‌اي به انتخابات سه سال بعد اختصاص داده و در سراسر اين پرونده با تأكيد بر اينكه اسفنديار رحيم‌مشايي گزينه قطعي مورد نظر دكتر احمدي‌نژاد است، حتي درباره كارآيي مدل مدودوف- پوتين بحث مفصلي شده است.

اين پرونده با مصاحبه‌اي با عنوان "سه جريان سياسي رقابت مي‌كنند"، آغاز شده و در ادامه به‌طور كامل موضوع تمايل دولت به انتخاب رئيس‌جمهور يازدهم با تيتر اصلي "مدودوف خواهد شد؟" و درج كاريكاتورهاي مشايي، رحيم‌مشايي و رحيمي بررسي شده است.

"اتفاقات روسيه در اينجا تكرار نمي‌شود"،‌ "ايران روسيه نيست"، "رفيقي براي تزار" و "تجربه گل و اردوغان" بخشي از مطالب اين پرونده با رويكرد تداعي طراحي مدل روسيه براي ايران از سوي مقامات ارشد دولت در انتخابات آينده است.

نكته قابل توجه اينكه مجله متعلق به شهرداري تهران در اين پرونده، هيچ اشاره‌اي به احتمال كانديداتوري محمد باقر قاليباف شهردار تهران نكرده و ترجيح داده شده است، مباحث زودهنگام  انتخاباتي بر روي مقامات ارشد دولت كه قاعدتاً‌ بايد انرژي، وقت و فكر خود را براي ساماندهي امور كشور صرف كنند، متمركز شود.

همچنين هفته نامه پنجره متعلق به دكتر عليرضا زاكاني نيز در بخشي از مطالب شماره 50 به‌ويژه گفت‌وگو با مهندس سيد مرتضي نبوي مشابه اين رويكرد را انتخاب كرده است، به‌طوري كه نبوي در مصاحبه خود از تلاش جريان معتقد به اسلام منهاي روحانيت براي حاكم شدن بر دولت ياد كرده و به بزرگنمايي اين خطر پرداخته است.

نبوي اگرچه در اين مصاحبه نامي از مشايي نمي‌برد اما كدها و تعريض‌هاي وي جايي براي شبهه باقي نمي‌گذارد. وي البته توضيح نمي‌دهد چرا با وجود در اختيار داشتن مديرمسئولي روزنامه رسالت تاكنون در خصوص اين خطر اعلام هشدار نكرده است.

اين در حالي است كه مشابه مورد شهردار تهران البته با شدت به‌مراتب كمتر، در برخي محافل از احتمال كانديداتوري دكتر زاكاني براي انتخابات آينده نيز اخباري رد و بدل مي‌شود و گسترش تشكيلات تأسيس شده از سوي وي و تقويت سايت و هفته‌نامه متعلق به او نيز در همين راستا تحليل شده است؛ گمانه‌اي كه البته خود او، آن را تأييد نكرده و گفته است در هر مقطعي منتظر است ببيند تكليف وي چيست.

دامن زدن زودهنگام به مباحث انتخاباتي از سوي رسانه‌ها و سايت‌هاي متعلق به افراد و جريان‌هايي كه نشانه‌هايي از تمايل آن‌ها براي كانديداتوري وجود دارد، آن‌هم با رويكرد تمركز بر رقيب مشترك به قصد سوزندان او اگرچه از حيث تاكتيك‌هاي سياسي معمول است و چنانچه اين رفتار از جريان ضداصولگرا سر بزند، كاملاً طبيعي است اما پيگيري اين روند از سوي جريان‌هاي مدعي اصولگرايي و معتقد به رهبري آن‌هم در سالي كه به "كار مضاعف و همت مضاعف" نام‌گذاري شده، و برخي از همين رسانه‎ها بعضاً از دولت به‌خاطر تعطيلي دو روزه ادارات در سال همت و كار مضاعف انتقاد مي‌كنند، يقيناً ايجادكننده فضاي كار مضاعف نخواهد بود، بلكه برعكس موجب تشديد درگيري‌هاي بيهوده و هرز رفتن انرژي‌هايي است كه بايد در خدمت مردم و كشور باشد.

اما علاوه بر جريان فوق، به‌نظر مي‌رسد در سطح ارشد دولت نيز بايد از رفتارهايي كه شائبه تحركات انتخاباتي زودهنگام را ايجاد مي‌كند، پرهيز شود. سخنراني‌هاي مشايي در حضور رئيس‌جمهور در برخي همايش‌ها، اصرار وي بر بيان مطالب تنش‌زا، حضور وي به‌نمايندگي از دكتر احمدي‌نژاد در برخي همايش‌ها، فعاليت‌هاي ستادي در برخي شهرستان‌ها و سفرهاي خارجي مواردي است كه مي‌تواند به تقويت شائبه‌ و حاشيه‌ها كمك كند.

تأييد مصوبه تجميع انتخابات شوراها و رياست جمهوري از سوي شوراي نگهبان نيز نشان مي‌دهد كه مجموعه نظام معتقدند كه بايد علاوه بر كاستن از هزينه‌هاي اقتصادي برگزاري انتخابات‌هاي سالانه، هزينه‌هاي سياسي و تنش‌هاي ناشي از قبل و بعد انتخابات نيز تا حد امكان كاهش يابد تا فضا براي كار و تلاش و رفع مشكلات مردم مهيا شود.

در اين زمينه عباس سليمي‌نمين نيز معتقد است بايد به‌شدت با فعاليت‌هاي زودهنگام انتخاباتي مقابله كرد.

وي مي‌گويد: در فضای سیاسی فعلی کشور علائمی از رقابت‌های انتخاباتی را به خوبی مشاهده می‌کنیم؛ درحالی که هنوز سه سال به انتخابات دوره آتی ریاست جمهوری باقی مانده است.

مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران در ارزیابی از فضای سیاسی کشور به بررسی وضعیت جریان‌های مختلف سیاسی پرداخت و «علائم رقابت‌های انتخاباتی بسیار زود هنگام» را در بین این جریان‌ها مشهود دانست و با بیان دلایلی تاکید کرد که " باید به شدت با این قبیل فعالیت‌های غیرمنطقی و غیراصولی انتخاباتی مقابله کرد.

سلیمی نمین خاطرنشان کرد: در هر کشوری برگزاری انتخابات‌ها به دلیل رقابت التهاباتی را به وجود می‌آورد که نیروهای دلسوز جامعه سعی می‌کنند این التهابات را به حداقل ممکن برسانند، ضمن این‌که در رقابت، نقد و چالش سیاسی برای این‌که افراد و احزاب آ‌راء مردم را از آن خود کنند، وجود دارد ولی باید تبعات فعالیت‌های انتخاباتی به حداقل ممکن برسد.

وی با اشاره به این‌که «در انتخابات گذشته شاهد التهابات جدی بودیم که ناشی از خطاهای سیاسی برخی از خواص جامعه بود و متاسفانه هنوز هم تاثیرات سوء این خطاها را در جامعه شاهد هستیم» ادامه داد: اما امروز با یک مشکل دیگری با عنوان «آغاز فعالیت‌های زود هنگام انتخاباتی» مواجهیم.

باید به شدت با فعالیت‌های زودهنگام انتخاباتی مقابله کرد

مدیر دفتر مطالعات و تدوین و تاریخ ایران با بیان این‌که «در فضای سیاسی فعلی کشور علائمی از رقابت‌های انتخاباتی را به خوبی مشاهده می‌کنیم» اظهار کرد: درحالی که هنوز سه سال به انتخابات دوره آتی ریاست جمهوری باقی مانده است، این نشانه خوبی نیست و برای مصالح کشور زیانبار است.




:: موضوعات مرتبط: سیاسی , ,
:: بازدید از این مطلب : 267
|
امتیاز مطلب : 59
|
تعداد امتیازدهندگان : 16
|
مجموع امتیاز : 16
تاریخ انتشار : 22 تير 1389 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: